Nasi goreng met saté

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 400 g varkenslappen
  • 3 eetlepels Conimex Wok Marinade
  • 150 g ontbijtspekblokjes
  • 600 g nasigroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
  • 1 beker Pinda Satésaus
  • Conimex Atjar Tjampoer
  • Conimex Seroendeng

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm, meng ze met de wok marinade, een paar minuten laten staan en rijg ze aan Conimex satéstokjes.
  • Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
  • Verhit een wok en bak spekblokjes in 3 minuten uit.
  • Voeg de groenten toe en wok 5 minuten mee.
  • Voeg de boemboe en ½ dl water toe. Goed mengen.
  • Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de nasi, saté en atjar op 4 borden.
  • Schep daar wat saus en seroendeng over.
  • Geef de rest van de saus erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters