Nozemstoof
Een tijdje terug vroegen we bevriend chefkok Rianne of ze eens een fijn gerecht in elkaar wilde flansen met onze power oil. Zo gezegd, zo gedaan. Deze winterse Nozemstoof is haar eerste schepping en we moeten zeggen: dat smaakte naar meer! Dit hemelse brouwsel willen we jullie uiteraard niet onthouden. Pak an dat recept!
Ingrediënten
- 1.000 gram runderriblappen
- 2 uien
- 2 eetlepel(s) bloem
- 2 laurierblaadjes
- 250 ml Nozem
- 50 ml water
- 5 blokjes runderbouillon
- 80 gram champignons in vieren gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 80 gram prei gewassen en in halve ringen gesneden
- 125 gram winterpeen geraspt en in plakjes ⁃ 3 eetlepels zilveruitjes
- 2 plakken ontbijtkoek
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2x2 cm, de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
- Meng de bloem met de stukjes vlees.
- Bak in een braadpan de uien en de knoflook aan tot de uien glazig worden.
- Voeg vervolgens de stukjes vlees toe en bak dit tot het een beetje bruin begint te worden.
- Voeg nu de Nozem, het water, laurier en bouillonblokje toe.
- Laat dit ongeveer 2 uur stoven met de deksel op de pan.
- Kijk af en toe of het vocht niet te veel verdampt en het vlees hierdoor aanbrand.
- Voeg extra Nozem of water toe als dit wel het geval is.
- Voeg vervolgens de champignons, wortel, prei en zilveruitjes toe en laat dit nog een half uur stoven.
- Voeg de laatste 5 minuten de ontbijtkoek in kleintje stukjes toe.
- Mocht het nog een beetje flauw zijn breng het dan met peper en zout op smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Nozemstoof is erg lekker met aardappelpuree met knolselderij, rijst of lekkere knapperige frietjes!