Oestersalade 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 12 sint-jacobsschelpen
  • 1 zakje sla gemengde
  • 100 gram sperziebonen gekookte
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • versgemalen peper
  • ½ glas witte wijn
  • 3 dl groentebouillon tablet
  • 1 sjalot
  • zout

Instructies

  • Breng de wijn, de bouillon en de fijngesnipperde sjalot in een brede en lage pan aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 5 minuten koken.
  • Open intussen de oesters en giet het vocht bij de kokende bouillon.
  • Maak de oesters voorzichtig los en kook ze eveneens in de bouillon.
  • Haal ze er met een schuimspaan weer uit als ze ietwat stevig zijn geworden (na 1-2 minuten).
  • Maak ook de sint-jacobsschelpen open, verwijder de ingewanden en kook de weekdieren in de bouillon tot ze stevig zijn geworden (3-5 minuten).
  • Giet ze af.
  • Verdeel de gewassen en gedroogde blaadjes sla op de borden.
  • Snijd de bonen en selderij in stukjes, verdeel ook die over de borden en voeg de weekdieren toe.
  • Snijd de courgette in blokjes en verdeel die over de salade.
  • Voeg aan de wijnazijn 2 mespuntjes zout toe en klop er met een vork de olie door tot een vinaigrette is ontstaan.
  • Breng op smaak met peper en giet de dressing over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Zeevruchten