Olijvengehaktbrood met ossobuccosaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 15 gr fijngesneden ansjovis filets
  • 25 gr gehalveerde olijven
  • 25 gr gehalveerde olijven
  • 1 eetlepel geraspte citroen
  • zout peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine tomaat in stukjes
  • 1 dl tomatensaus pot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel fijngesneden basilicum
  • ½ eetlepel fijngesneden peterselie

Instructies

  • Vermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, 1/2 theelepel citroenschil, zout en peper en vorm dit tot een broodje.
  • Bak het broodje in de olie rondom bruin.
  • Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum, zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus.
  • Vermeng 1/2 eetlepel geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit erover.
  • Lekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette van 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees