Oosterse wokschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 500 gram biefstuk
  • 1-11/2 eetlepel versgeraspte gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder
  • 500 gram Chinese kool
  • 1/2-1 rode peper in dunne ringen
  • zout

Instructies

  • Roer de sojasaus, 1 eetlepel olie, de Cherry, de suiker en de maïzena door elkaar.
  • Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en schep die door de marinade.
  • Snijd van de Chinese kool het blad van de stengels, snijd het blad in reepjes en de stengels in stukjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de gember 2 minuten.
  • Voeg de biefstuk met de marinade toe en roerbak nog 3 minuten.
  • Schuif het biefstukmengsel aan de kant.
  • Verhit in het midden van de wok 1 eetlepel olie en roerbak hierin de stukjes koolstengel en de rode peper 1 minuut.
  • Schep de biefstuk erdoor, voeg de reepjes koolblad toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Breng op smaak brengen met zout.
  • Lekker met mihoen en gebakken uiringen met kerrie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees
Land van herkomst Oosters