Oranje salade
Ingrediënten
- 150 g droogkokende rijst
- zout
- ½ 1 blik erwten
- 2 blikjes mandarijntjes
- 250 g jongbelegen kaas
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels wijnazijn
- 2 theelepel suiker
- paprikapoeder
- 4 eetlepels fijngeknipt bieslook
Instructies
- Kook de ijst in 2 1/2 deciliter water met zout in ongeveer 20 minuten gaar en droog.
- Laat hem goed afkoelen.
- Roemer af en toe met een vork door, zodat ze ml wordt.
- Laat doperwten en mandarijntjes uitlekken.
- Snijd de kaas in blokjegi
- Maak een sausje van olie, azijn, suiker, paprikapoeder, zogt en bieslook.
- Schep alle ingrediënten erdoor.
- Deze eenvoudige en snel te maken salade dankt zijn naam aan de mandarijntjes die er een belangrijke rol in spelen. Geef de oranje salade als hoofdgerecht.