Oranje salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g droogkokende rijst
  • zout
  • ½ 1 blik erwten
  • 2 blikjes mandarijntjes
  • 250 g jongbelegen kaas
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 2 theelepel suiker
  • paprikapoeder
  • 4 eetlepels fijngeknipt bieslook

Instructies

  • Kook de ijst in 2 1/2 deciliter water met zout in ongeveer 20 minuten gaar en droog.
  • Laat hem goed afkoelen.
  • Roemer af en toe met een vork door, zodat ze ml wordt.
  • Laat doperwten en mandarijntjes uitlekken.
  • Snijd de kaas in blokjegi
  • Maak een sausje van olie, azijn, suiker, paprikapoeder, zogt en bieslook.
  • Schep alle ingrediënten erdoor.
  • Deze eenvoudige en snel te maken salade dankt zijn naam aan de mandarijntjes die er een belangrijke rol in spelen. Geef de oranje salade als hoofdgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland