Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg :
- 12 Oreokoekjes
- 150 g boter
- 150 g Suiker
- 1 Snufje zout
- Vanille extract
- 2 Eieren kamertemperatuur
- 160 g Bloem
- 30 g Cacaopoeder
- ½ TL Bakpoeder
- ¼ TL Natrium bicarbonaat
eventueel
- beetje melk op kamertemperatuur
Voor de topping:
- 10 OreoKoekjes
- 300 g Slagroom
- 3 TL klop-fix
- 50 g Poedersuiker
- 300 g mascarpone
- 3 TL klop-fix
- Vanille extract
- Voor de decoratie :
- 12 Mini OreoKoekjes
- Chocolade strooisel
- Zwarte decoratie suiker
Instructies
- Oven voorverwarmen op 170°C boven- en onder hitte.
- Boter, suiker, zout en vanille extract mixen tot een romige massa.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix totdat de eieren volledig opgenomen zijn door de massa.
- De droge bestanddelen met elkaar mengen en aan de massa toevoegen.
- Als het deeg te stevig is dan kun je een beetje melk toevoegen.
- Vermorzel de koekjes tot een grote van 1 cm en meng ze onder het deeg.
- Neem een ijsschep en schep in elk cupcake papiertje een bolletje deeg.
- Bak ze af in circa 20 minuten. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
- Maal de Oreokoekjes helemaal fijn tot kruimels.
- Mix de slagroom halfvast en voeg de klop-fix toe.
- Klop de slagroom verder stijf en laat daarna de slagroom opstijven in de frigo (koelkast).
- Meng de mascarpone met klop-fix, poedersuiker en het vanille extract.
- Meng eerst de Oreo kruimels eronder en dan de slagroom eronder mengen.
- Neem een spuitzak met een grote spuitmond.
- Doe de crème erin en versier de cupcakes met de crème.
- Steek er een mini-Oreokoekje in en strooi er wat hagelslag en/of zwarte suiker over.
- Laat de cupcakes nog even verder opstijven in de frigo (koelkast).