Ovenschotel kip/kerrie
Ingrediënten
- 500 gram gesneden boerenkool
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 gele of rode paprika
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram tagliatelle
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes ca. 400 gram
- 1 kruidenbouillontablet
- 1 eetlepel(s) azijn
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in blokjes.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de knoflook en de paprikablokjes toe en laat deze even kort meefruiten.
- Voeg dan de gesneden boerenkool toe en roerbak het geheel op hoog vuur tot de kool begint te slinken.
- Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg de tomaatblokjes en een scheutje water toe.
- Schep het geheel goed om en breng op smaak met de azijn en wat zout en versgemalen peper.
- Schep dan het boerenkool mengsel door de pasta en doe alles daarna over in een (voorverwarmde) schaal of schotel.
- Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de bouillon eventueel door een glas droge witte wijn.