Ovenschotel kip/kerrie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 gele of rode paprika
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram tagliatelle
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes ca. 400 gram
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • versgemalen peper
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de knoflook en de paprikablokjes toe en laat deze even kort meefruiten.
  • Voeg dan de gesneden boerenkool toe en roerbak het geheel op hoog vuur tot de kool begint te slinken.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg de tomaatblokjes en een scheutje water toe.
  • Schep het geheel goed om en breng op smaak met de azijn en wat zout en versgemalen peper.
  • Schep dan het boerenkool mengsel door de pasta en doe alles daarna over in een (voorverwarmde) schaal of schotel.
  • Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang de bouillon eventueel door een glas droge witte wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Ovenschotel