Paasgebakjes met advocaat en merinque

Paasgebakjes met advocaat en merinque

Porties: 6 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • erwarm de oven op 180° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat. Snijd het deeg in zes gelijke stukken, sla de randjes naar binnen en prik gaatjes in de bodem. Tijdens het bakken ontstaat er een bakvormpje. Gebruik het eigeel om de randen in te smeren.
  • De bakjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin bakken. Na het bakken goed laten afkoelen.
  • Klop het eiwit tot pieken. Verwarm de suiker met 3 eetlepels water in een pan tot het suikerwater begint te bubbelen. Laat dit mengsel 5 minuten bubbelen. Giet al roerend, beetje bij beetje, heet suikerwater door de opgeklopte eiwitten. Laat dit afkoelen.
  • Verdeel de advocaat over de 6 afgekoelde bladerdeegbakjes. Doe het afgekoelde eiwitschuim in een spuitzak en spuit het schuim over de advocaat, tegen het bladerdeeg aan. Gebruik een brander of een gril om het eiwitschuim iets bruin te kleuren. Dit kan, maar hoeft niet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak het recept geschikt voor kinderen door de advocaat te vervangen door banketbakkersroom of lemon curd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Kinderkoken
Feestdagen etc Pasen