Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- spuitzakken,
- Russian nozzles
Ingrediënten
Ingrediënten voor de biscuit:
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 100 gram bloem
- 100 gram maizena
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.
Voor de crème au beurre:
- 200 gram water
- 480 gram suiker
- 200 gram eiwit
- 720 gram boter
- Vanille extract
Voor de bloemetjes:
- Kleurstof
Instructies
- Warm de oven voor op 180°C.
- Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50°C.
- Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban (de hoeveelheid moet verdriedubbeld zijn, dit duurt ca 10 à 15 minuten).
- Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt.
- Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa (ook weer ca 10 à 15 minuten kloppen) hebt verdeel je ⅓ hiervan met de ruban.
- Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder.
- Leg de rest van het eiwit er boven op.
- Neem de bloem, maizena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom.
- Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt.
- Neem de bakvorm en vul deze met het beslag.
- Bak af in ca 35 minuten.
- Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is.
- Laat de biscuit volledig afkoelen.
Werkwijze crème au beurre:
- Verwarm de suiker met het water tot 121°C.
- Klop het eiwit stijf op.
- Voeg het suikerwater toe en klop de merengue nu terug koud.
- Meet met een thermometer de eiwitten en de boter.
- Als de temperatuur ongeveer gelijk is (maximaal 3 °C verschil) dan mag je de boter toevoegen en verder kloppen tot je een mooie luchtige crème hebt.
- Voeg als laatste het vanille extract toe.
Opbouw taart:
- Snijd de taart met de taartenzaag in 3 lagen.
- Besmeer de laag met de crème.
- Leg de 2de laag er op en smeer hier ook een mooie laag crème op.
- Leg nu het deksel erop.
- Smeer de biscuit aan de zijkanten af met een dunne laag crème. .
- Smeer ook een dunne laag over de bovenkant en trek als met een spatel of krabber mooi gelijk.
- Zet de taart even in de koelkast zodat de crème kan opstijven.
- Verdeel ondertussen de rest van je crème over een aantal kommetjes en kleur de crème. 1 kommetje moet een groene kleur krijgen, de rest is naar keuze.
- Na het opstijven bestrijk je de taart met een 2de laag zodat de taart mooi afgewerkt uitziet.
- Strijk mooi glad en start met de decoratie en de bloemetjes
- Je kunt aan de taart nog een extra laag toevoegen.
- Deze kun je dan vullen met fruit of gelei.
- Dat maakt het dan weer net iets anders en frisser.