Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Tulband- of rozenvorm
- combi-stoomoven
Ingrediënten
- 250 gram basterdsuiker
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eieren op kamertemperatuur
- Schil van 1 citroen geraspt
- ½ vanillepeul
- Violen geel en wit
- Atsina cress
- Pure en melkchocolade
- 150 gram poedersuiker
- 1 ½ eetlepel citroensap
Instructies
- Verwarm de combi-stoomoven voor op 160 °C.
- Als je een gewone oven gebruikt, verwarm deze dan voor op 180°C.
- Klop de boter met de basterdsuiker en vanille luchtig.
- Voeg de geraspte citroenschil toe en klop goed door.
- Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, terwijl je blijft kloppen.
- Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag tot alles goed gemengd is.
- Vet de tulband- of rozenvorm in en giet het beslag erin.
- Bak de tulband in de combi-stoomoven op 160 °C met 100% vocht gedurende 60 minuten.
- Als je een gewone oven gebruikt, bak dan op 180 °C.
- Controleer of de cake gaar is door er een prikker in te steken; als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.
- Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.
- Meng de poedersuiker met het citroensap tot een glad glazuur.
- Laat het glazuur over de afgekoelde cake lopen.
- Garneer de tulband met chocolade-eitjes, viooltjes en atsina cress.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Als er geen kinderen mee-eten, kun je Limoncello gebruiken als alternatief voor citroensap.
- Deze cake kan een dag van tevoren worden gebakken. Garneer de cake pas vlak voor het serveren.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 40 g