Paastulband

Paastulband

Porties: 8
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Tulband- of rozenvorm
  • combi-stoomoven

Ingrediënten

  • 250 gram basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • Schil van 1 citroen geraspt
  • ½ vanillepeul
  • Violen geel en wit
  • Atsina cress
  • Pure en melkchocolade
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 ½ eetlepel citroensap

Instructies

  • Verwarm de combi-stoomoven voor op 160 °C.
  • Als je een gewone oven gebruikt, verwarm deze dan voor op 180°C.
  • Klop de boter met de basterdsuiker en vanille luchtig.
  • Voeg de geraspte citroenschil toe en klop goed door.
  • Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, terwijl je blijft kloppen.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag tot alles goed gemengd is.
  • Vet de tulband- of rozenvorm in en giet het beslag erin.
  • Bak de tulband in de combi-stoomoven op 160 °C met 100% vocht gedurende 60 minuten.
  • Als je een gewone oven gebruikt, bak dan op 180 °C.
  • Controleer of de cake gaar is door er een prikker in te steken; als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Meng de poedersuiker met het citroensap tot een glad glazuur.
  • Laat het glazuur over de afgekoelde cake lopen.
  • Garneer de tulband met chocolade-eitjes, viooltjes en atsina cress.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Als er geen kinderen mee-eten, kun je Limoncello gebruiken als alternatief voor citroensap.
  • Deze cake kan een dag van tevoren worden gebakken. Garneer de cake pas vlak voor het serveren.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen