Palmpaashaan

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel anijszaad
  • 1 ½ dl lauwe melk
  • 30 gram gist
  • een snufje zout
  • 5 eetlepels olie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 4 eetlepels melk
  • anijszaad

Instructies

  • Meng het anijszaad door de bloem.
  • Los de gist op in de lauwe melk en laat dit staan tot zich belletjes vormen.
  • Roer alle ingrediënten, t/m de rietsuiker, door elkaar en kneed ze tenminste 10 minuten door elkaar.
  • Voeg eventueel maximaal 4 eetlepels melk toe. Het deeg moet stevig blijven.
  • Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Verdeel het in gelijke stukken ter grootte van een mandarijn en vorm daar langwerpige, puntige broodjes van (of maak er hazen of hanen van).
  • Verwarm de oven voor op 225°C en vet een bakplaat in met olie.
  • Leg de deegvormen op de bakplaat en laat ze buiten de oven onder een theedoek nog 15 minuten narijzen.
  • Bestrooi ze met anijszaad en bak ze middenin de oven in ± 25 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Feestdagen etc Pasen