Paskha II

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kwark
  • 3 eierdooiers
  • suiker
  • liter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram fruitmix Klijn
  • 2 eetlepels citroenrasp
  • 150 gram gehakte blanke amandelen
  • 175 gram boter

Instructies

  • Was een iets uitlopende vaas of bloempot goed schoon.
  • Leg in een vergiet een uitgewrongen(kaas)doek,schep de kwark hierin en laat die minstens 4 uur uitlekken.
  • Klop de eierdooiers met 75 gr suiker lichtgeel en dik, klop er de slagroom bij en voeg het merg van het vanillestokje toe.
  • Verhit dit mengsel au bain marie tot ± 95°C en houd het 10 minuten al roerend op deze temperatuur.
  • Schep er de fruitmix, citroenrasp en amandelen door en laat het mengsel al roerend afkoelen.
  • Klop in een kom de boter luchtig met 100 gr suiker, klop er de dikke kwark bij en spatel er de fruitvla door.
  • Spoel het stuk kaasdoek uit, bekleed de vaas of bloempot hiermee, schep het kwarkmengsel erin en vouw de doek over de puddingmassa dicht.
  • Zet de pudding minstens 24 uur op een koele plaats weg.
  • Vouw de doek open en stort de pudding op een schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Rusland