Pasta maken 2

Verse pasta kunt u het best maken van Italiaanse tarwebloem en de gewone Soubry 'voor alle doelen'. Italiaanse bloem geeft steviger pasta, mooier van kleur.
Met gewone, goede kwaliteit tarwebloem gaat het ook. 
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 4 eieren
  • 10 ml olijfolie

Instructies

  • Meng in een keukenmachine de bloem, eieren en een scheutje olie gedurende 15 seconden tot een kruimig mengsel ontstaat.
  • Controleer de consistentie door het kruim vast te pakken.
  • Als het te droog is, voeg dan wat water toe door een lege eierdop te vullen met water en deze om te keren boven het mengsel in de keukenmachine.
  • Laat het nog een paar rondes draaien.
  • Kneed het kruimige deeg op een schoon oppervlak tot een bal.
  • Gebruik een pastamachine om vellen deeg te maken.
  • Vouw het deeg in drieën en voer het herhaaldelijk door de pastamachine tot het zijdezacht aanvoelt.
  • Snijd de vellen in de gewenste pastavormen (spaghetti, tagliatelle, etc.).
  • Hang de pasta eventueel te drogen voordat je het kookt.

Kookinstructies:

  • Kook de verse pasta beetgaar in kokend water.
  • Voeg geen olie toe aan het kookwater.
  • Als je de pasta van tevoren kookt, spoel het dan af met koud water en bewaar het.
  • Voor serveren, dompel het kort onder in kokend water om op te warmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gekookte pasta met saus naar keuze, zoals een doperwtensaus of Italiaans roodlof (treviso).
Voor een mooie presentatie van spaghetti op het bord, wikkel ze draaiend om een vork en laat ze van de vork op het bord glijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Pasta
Land van herkomst Italië