pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 tenen knoflook
  • 6 pastinaken
  • 3 sjalotten
  • 3 liter koksroom
  • 2 liter melk
  • peper
  • zout
  • kippenfond

Instructies

  • Verhit een grote pan met olie.
  • Fruit hierin de sjalotten samen met de knoflook.
  • Voeg daarna de geschilde en in gelijke stukken gesneden pastinaak toe.
  • Fruit deze even mee.
  • Voeg de room en de melk toe.
  • Vul de rest af met water.
  • Breng dit aan de kook.
  • Kook de pastinaken goed gaar.
  • Blender met een staafmixer alles goed door elkaar
  • Breng dan de soep op smaak met peper, zout en kippenfond.

Notities / Tips / Wijnadvies

Pastinaken zijn te koop in veel natuurvoedingswinkels, en soms ook bij de "gewone" groentekraam op de markt.
Ze worden geoogst in de periode november tot en met januari
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Friesland / Nederland