Pechu di galiûa asç
Gebakken kippenborst
Ingrediënten
Instructies
- Besprenkel de kipfilet met 1 eetlepel limoensap.
- Schep de nootmuskaat, het zout en de peper door elkaar.
- Wentel de kip door de kruiden en leg hem ± 1 uur in de koelkast.
- Strooi de bloem in een diep bord, wentel de kip erdoor en schud het overtollige bloem eraf.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip, onder af en toe keren, in 8-10 minuten lichtbruin.
- Kook intussen de rest van het limoensap, de bruine suiker, de tomatenketchup, de azijn en 1 dl water in een steelpan al roerend in ± 3 minuten tot een sausje.
- Schenk de saus bij de kip en laat de kip op laag vuur nog ± 10 minuten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met rijst en gestoofde groenten of een gemengde salade.