Pechu di galiûa asç

Gebakken kippenborst
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kip á ± 130 gr
  • 2 eetlepel(s) limoensap
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel gemalen komijn djinten
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 50 g bloem
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 3 eetlepel(s) basterdsuiker
  • 3 eetlepel(s) tomatenketchup
  • 1 eetlepel(s) azijn

Instructies

  • Besprenkel de kipfilet met 1 eetlepel limoensap.
  • Schep de nootmuskaat, het zout en de peper door elkaar.
  • Wentel de kip door de kruiden en leg hem ± 1 uur in de koelkast.
  • Strooi de bloem in een diep bord, wentel de kip erdoor en schud het overtollige bloem eraf.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip, onder af en toe keren, in 8-10 minuten lichtbruin.
  • Kook intussen de rest van het limoensap, de bruine suiker, de tomatenketchup, de azijn en 1 dl water in een steelpan al roerend in ± 3 minuten tot een sausje.
  • Schenk de saus bij de kip en laat de kip op laag vuur nog ± 10 minuten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met rijst en gestoofde groenten of een gemengde salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Antillen