Pepernoten 1

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 3 gram bakpoeder
  • 5 gram kaneel
  • gram kruidnagel gemalen
  • 2 gram kardemom
  • 1 gram gemberpoeder
  • 125 gram boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram schenkstroop
  • 3 gram zout

Instructies

  • Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom.
  • Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot ± 45°C tot alles is gesmolten.
  • Schenk dit bij de bloemmassa en oer alles goed door elkaar tot een glad deeg ontstaat.
  • Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige mopjes uit.
  • Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ± 15 minuten midden in een matig warme oven (± 180°C).
  • Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas