Pepernoten 7

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 4 eetlepels melk
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 mespuntje zout

Instructies

  • Doe de boter, de basterdsuiker en de speculaaskruiden bij elkaar, voeg een
  • klein beetje zout toe en roer het geheel tot een gladde massa.
  • Voeg de melk aan het zelfrijzend bakmeel toe en kneed tot een glad, samenhangend
  • deeg is ontstaan.
  • Zet het deeg 1-2 uur in de koelkast.
  • Maak, als het stevig is, kleine balletjes van het deeg en druk die een
  • beetje plat.
  • Beboter een bakblik of een bakplaat en leg de deegballetjes erop.
  • Zet het bakblik in een op ± 160°C voorverwarmde oven en bak de pepernoten
  • in ± 15 minuten lichtbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas