Pikante Surinaamse pindasoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Bak 2 fijngesneden sjalotten ± 5 minuten in 1 eetlepel olie.
  • Voeg 1 theelepel geraspte gemberwortel en 2 ontvelde, in stukjes gesneden tomaten toe en bak die ± 3 minuten mee.
  • Voeg 1 liter kippenbouillon, 1 blaadje laurier, 1/2 theelepel pimentpoeder, 1/2 theelepel komijnpoeder en 1 in blokjes gesneden bakbanaan toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat haar ± 30 minuten doorkoken.
  • Roer 1 potje pindakaas (350 gr) met een beetje hete bouillon los en roer dit door de soep.
  • Roer er 2 eetlepels fijngesneden selderij door en voeg 1 Madame Jeanette toe.
  • Laat de soep nog ± 10 minuten doorkoken.
  • Verwijder de Madame Jeanette voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

De Madame Jeanette, een zeer scherpe peper, maakt deze soep lekker pittig.
Wees voorzichtig met Madame Jeanette, de soep wordt gauw te scherp.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Suriname