Pikante Surinaamse pindasoep
Instructies
- Bak 2 fijngesneden sjalotten ± 5 minuten in 1 eetlepel olie.
- Voeg 1 theelepel geraspte gemberwortel en 2 ontvelde, in stukjes gesneden tomaten toe en bak die ± 3 minuten mee.
- Voeg 1 liter kippenbouillon, 1 blaadje laurier, 1/2 theelepel pimentpoeder, 1/2 theelepel komijnpoeder en 1 in blokjes gesneden bakbanaan toe.
- Breng de soep aan de kook en laat haar ± 30 minuten doorkoken.
- Roer 1 potje pindakaas (350 gr) met een beetje hete bouillon los en roer dit door de soep.
- Roer er 2 eetlepels fijngesneden selderij door en voeg 1 Madame Jeanette toe.
- Laat de soep nog ± 10 minuten doorkoken.
- Verwijder de Madame Jeanette voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
De Madame Jeanette, een zeer scherpe peper, maakt deze soep lekker pittig.
Wees voorzichtig met Madame Jeanette, de soep wordt gauw te scherp.
Wees voorzichtig met Madame Jeanette, de soep wordt gauw te scherp.