Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo kipfilet
- 1 ui gesnipperd
- 5 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
- 2 eetlepel(s) gembersiroop
- 2 eetlepel(s) balsamico azijn
- 3 eetlepel(s) ketjap manis zoet
- 1 eetlepel(s) ketjap asin zout
- 1 eetlepel(s) oelek
- 1 eetlepel(s) Dijon mosterd
- 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
- 1 eetlepel(s) Greensweet Syrup of honing
- 2 kleine maggi-blokjes verkruimeld
- scheutje sesamolie
- peper
- bloem
- zout
Instructies
- Bestrooi de kipfilet met peper, zout en bloem.
- Fruit in je uitneembare pan (of een andere en gooi later over in de slowcooker) in de sesamolie de ui en de knoflook even aan.
- Doe alle ingrediënten, behalve de kipfilet erbij, roerbak een paar minuutjes en laat 5 minuutjes laag pruttelen.
- Zet de pan terug in de houder en leg de kipfilet erin. Draai de kipfilet even rond in de marinade.
- Zet de slowcooker 3 uur op low.
- Haal na 3 uur de kip uit de pan en pluis met 2 vorken uit elkaar, doe terug in de pan, meng weer even goed met de marinade en laat nog uurtje op warmhoud stand staan .
- Eet smakelijk!
- **Lekker op een broodje of met patatjes en groente naar keus.
- Wil je het gerecht pittiger, voeg dan sambal toe, hou je niet zo van pittig, halveer dan de sambal en/of de mosterd of laat de mosterd helemaal weg. Een milde mosterd gebruiken i.p.v. Dijon scheelt ook.