Pittig gepluisde kip a la Sandra uit de slowcooker

Pittig gepluisde kip a la Sandra uit de slowcooker

Voor 4 tot 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 1 ui gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 2 eetlepel(s) balsamico azijn
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis zoet
  • 1 eetlepel(s) ketjap asin zout
  • 1 eetlepel(s) oelek
  • 1 eetlepel(s) Dijon mosterd
  • 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
  • 1 eetlepel(s) Greensweet Syrup of honing
  • 2 kleine maggi-blokjes verkruimeld
  • scheutje sesamolie
  • peper
  • bloem
  • zout

Instructies

  • Bestrooi de kipfilet met peper, zout en bloem.
  • Fruit in je uitneembare pan (of een andere en gooi later over in de slowcooker) in de sesamolie de ui en de knoflook even aan.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de kipfilet erbij, roerbak een paar minuutjes en laat 5 minuutjes laag pruttelen.
  • Zet de pan terug in de houder en leg de kipfilet erin. Draai de kipfilet even rond in de marinade.
  • Zet de slowcooker 3 uur op low.
  • Haal na 3 uur de kip uit de pan en pluis met 2 vorken uit elkaar, doe terug in de pan, meng weer even goed met de marinade en laat nog uurtje op warmhoud stand staan .
  • Eet smakelijk!
  • **Lekker op een broodje of met patatjes en groente naar keus.
  • Wil je het gerecht pittiger, voeg dan sambal toe, hou je niet zo van pittig, halveer dan de sambal en/of de mosterd of laat de mosterd helemaal weg. Een milde mosterd gebruiken i.p.v. Dijon scheelt ook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Slowcooker