Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 12 ei schil gewassen
- 1 ei alleen eigeel
- peper & zout gemalen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
- Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat.
- Verdeel het deeg in 6 lange repen over de langste kant van het deeg.
- Neem een strook, sla deze dubbel en twist de strook, vorm een ovaal en druk het midden tegen elkaar aan, zodat er aan beiden kanten een uitsparing voor het ei ontstaat.
- Bestrijk het deeg met eigeel.
- Leg de eieren in de holtes van het pizzadeeg en druk dit voorzichtig tegen het ei aan, zodat het goed vastzit.
- Bak in het midden van de oven gedurende 20- 30 min. knapperig en goudbruin en de eieren gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi het deeg, voor het bakken, met maanzaad of sesamzaad.