Pizzette Napoletane

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pond bloem
  • 1 pond boter
  • 5 gram zout
  • 1 glas water
  • een paar tomaten
  • wat fijngemaakte kaas
  • marjolein
  • zout
  • ansjovis
  • knoflook.

Instructies

  • Maak van de ingrediënten feuilleté-deeg.
  • Rol er tenslotte met de deegroller een plak van i cm dikte, waaruit U met een glas rondjes snijdt van ongeveer 10 cm middellijn.
  • Leg deze op een bakblik.
  • Stamp de tomaat, kaas, marjolein, knoflook, ansjovis en het zout goed fijn in een vijzel.
  • Leg een koffielepel van dit mengsel op iedere ‘pizzetta’.
  • Maak de oven goed heet, bak hierin de ‘pizzette’ en wacht vóór hetopdienen 5 minuten zodat ze een beetje stevig worden
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Pizza / Warme hapjes
Land van herkomst Italië