Ponche Crema
Antilliaanse drank
Equipment
- 2 lege flessen
Ingrediënten
- 2 blikjes gecondenseerde melk gesuikerde a 400 gram
- 5 eieren
- 2 eetlepel(s) vanilla
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¼ liter rum
Instructies
- De eierdooiers scheiden van de eiwitten en kloppen tot de eigeur verdwenen is, met een elektrische mixer gaat het sneller.
- Langzaam de gesuikerde melk erbij schenken, de vanilla en nootmuskaat toevoegen en nog eens 10 min. door blijven kloppen.
- De rum bij kleine beetjes erdoor kloppen.
- De ponche crema een paar uur in een kom laten staan, het schuim trekt dan weg.
- De ponche crema wel met een schone doek afdekken.
- Daarna de ponche crema in een fles overgieten en afgesloten bewaren.
- De eiwitten kan men voor wat anders gebruiken, bijv. bij het paneren van bitterballen.