Ponche Crema

Antilliaanse drank
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 2 lege flessen

Ingrediënten

  • 2 blikjes gecondenseerde melk gesuikerde a 400 gram
  • 5 eieren
  • 2 eetlepel(s) vanilla
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ liter rum

Instructies

  • De eierdooiers scheiden van de eiwitten en kloppen tot de eigeur verdwenen is, met een elektrische mixer gaat het sneller.
  • Langzaam de gesuikerde melk erbij schenken, de vanilla en nootmuskaat toevoegen en nog eens 10 min. door blijven kloppen.
  • De rum bij kleine beetjes erdoor kloppen.
  • De ponche crema een paar uur in een kom laten staan, het schuim trekt dan weg.
  • De ponche crema wel met een schone doek afdekken.
  • Daarna de ponche crema in een fles overgieten en afgesloten bewaren.
  • De eiwitten kan men voor wat anders gebruiken, bijv. bij het paneren van bitterballen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Koude Dranken
Land van herkomst Antillen