Poolse knolselderijsoep
Ingrediënten
Instructies
- Giet het zeer hete water over het eekhoorntjesbrood en laat het 20-30 minuten weken.
- Zweet intussen in een gesloten pan de knolselderij en de ui in de boter uit tot de groenten zacht worden.
- Voeg het eekhoorntjesbrood en het weekvocht toe en laat het in de gesloten pan sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Pureer de groenten in een foodprocessor of draai ze door een moulin-légume en doe de puree terug in de pan.
- Meng de zure room en de verse room met de bloem tot een glad papje en roer dit door de soep, terwijl ze warm wordt.
- Laat de soep 5 minuten pruttelen, tot de bloemsmaak verdwijnt.
- Als de soep naar uw smaak te dik is (wat kan gebeuren als de groenten in een foodprocessor worden gepureerd), verdun haar dan met wat water.
- Breng de soep op smaak met fijngehakt dillegroen of peterselie, zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef croûtons bij.