Poolse knolselderijsoep

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • ¼ liter zeer heet water
  • 100 gr schoongemaakte en fijngehakte knolselderij
  • 100 gr fijngehakte ui
  • 60 gram boter
  • 1 ½ deciliter zure room
  • 1 ½ deciliter verse room
  • 1 eetlepel bloem
  • dillegroen of peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Giet het zeer hete water over het eekhoorntjesbrood en laat het 20-30 minuten weken.
  • Zweet intussen in een gesloten pan de knolselderij en de ui in de boter uit tot de groenten zacht worden.
  • Voeg het eekhoorntjesbrood en het weekvocht toe en laat het in de gesloten pan sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Pureer de groenten in een foodprocessor of draai ze door een moulin-légume en doe de puree terug in de pan.
  • Meng de zure room en de verse room met de bloem tot een glad papje en roer dit door de soep, terwijl ze warm wordt.
  • Laat de soep 5 minuten pruttelen, tot de bloemsmaak verdwijnt.
  • Als de soep naar uw smaak te dik is (wat kan gebeuren als de groenten in een foodprocessor worden gepureerd), verdun haar dan met wat water.
  • Breng de soep op smaak met fijngehakt dillegroen of peterselie, zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef croûtons bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Polen