Poolse omelet met room

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de vulling

  • 300 g kastanjechampignons zeer verse
  • boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl zure room
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels dille gehakt

voor de omelet

voor het garnituur

  • sla
  • knoflook
  • citroensap
  • olie
  • zout
  • suiker
  • bloemkoolroosjes kortgekookt

Instructies

  • Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Bak de paddestoelen en de ui op hoog vuur bruinbakken en laat het vocht verdampen.
  • Strooi de bloem erover en roer tot het wit is verdwenen.
  • Voeg al roerend de room toe en laat binden tot een saus.
  • Roer er peper en zout door en strooi de dille erover.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop 2 eieren kort los met wat peper en zout.
  • Laat een klontje boter op matig vuur rondwalsen in een koekenpan met een bodem van 15 cm, schenk de eieren erin en bak ze, het struif naar het midden schuivend, schuddend tot de bovenkant bijna droog is.
  • Leg de omelet in een ovenschotel en schep de helft van de vulling erop.
  • Herhaal dit.
  • Leg er tenslotte een laatste omeletje bovenop, met de kaas en gesmolten boter erover.
  • Zet de schaal middenin de oven onder de grill tot de bovenkant lichtbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef hierbij de sla bij, aangemaakt in een met knoflook ingewreven kom..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Lunch
Land van herkomst Polen