Poulet Chasseur
1 braadkip van 1 1/2-2 kg 100 gr champignons 250 gr prei 1 dl witte wijn 2 dl kippenfond of -bouillon 3 eetlepels tomatenpuree 2 theelepels gehakte dragon 3 eetlepel gehakte peterselie 50 gr boter 2 eetlepels olijfolie bloem
Ingrediënten
- 1 kip van 1 1/2-2 kg
- 100 gram champignons
- 250 gram prei
- 1 dl witte wijn
- 2 dl kippenfond of -bouillon
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepels gehakte dragon
- 3 eetlepel gehakte peterselie
- 50 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- bloem
Instructies
- Verdeel de kip in stukken en braad die in de helft van de olijfolie en de boter lichtbruin en bijna gaar.
- Haal de stukken kip uit de pan en voeg de rest van boter en olie toe.
- Maak het vet goed heet en 'rooster' de in heel fijne plakjes verdeelde champignons daarin kort maar hevig: maak ze niet te bruin!
- Voeg vervolgens de fijngesneden prei toe en zet het vuur laag.
- Schenk het meeste vet uit de pan, doe wat bloem in de pan en schud alles even om.
- Voeg de wijn, de fond en de tomatenpuree toe en laat alles sudderen tot de prei gaar is.
- Voeg tot slot de stukken kip weer toe en stoof die in de saus langzaam gaar.
- Strooi er op het laatst de dragon over en laat nog 1 minuut door pruttelen.
- Serveer de saus over de kip en strooi er ruim peterselie over.