Poulet Chasseur

1 braadkip van 1 1/2-2 kg 100 gr champignons 250 gr prei 1 dl witte wijn 2 dl kippenfond of -bouillon 3 eetlepels tomatenpuree 2 theelepels gehakte dragon 3 eetlepel gehakte peterselie 50 gr boter 2 eetlepels olijfolie bloem
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van 1 1/2-2 kg
  • 100 gram champignons
  • 250 gram prei
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl kippenfond of -bouillon
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels gehakte dragon
  • 3 eetlepel gehakte peterselie
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • bloem

Instructies

  • Verdeel de kip in stukken en braad die in de helft van de olijfolie en de boter lichtbruin en bijna gaar.
  • Haal de stukken kip uit de pan en voeg de rest van boter en olie toe.
  • Maak het vet goed heet en 'rooster' de in heel fijne plakjes verdeelde champignons daarin kort maar hevig: maak ze niet te bruin!
  • Voeg vervolgens de fijngesneden prei toe en zet het vuur laag.
  • Schenk het meeste vet uit de pan, doe wat bloem in de pan en schud alles even om.
  • Voeg de wijn, de fond en de tomatenpuree toe en laat alles sudderen tot de prei gaar is.
  • Voeg tot slot de stukken kip weer toe en stoof die in de saus langzaam gaar.
  • Strooi er op het laatst de dragon over en laat nog 1 minuut door pruttelen.
  • Serveer de saus over de kip en strooi er ruim peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip