Pud see yoo gai
Roergebakken dikke rijstnoedels met kip
Equipment
Ingrediënten
- 150-200 g rijstnoedels grote dikke
- 1 eetlepel(s) sojasaus donker dikke
- 2 eetlepel(s) sojaolie
- 4 tenen knoflook thaise ongepeld, geplet en gehakt
- 250 g kippenvlees in dunne reepjes van 3 cm / veggie: 4 stro-paddenstoelen
- 2 takken spinazie chinese gesneden in 4 cm grote reepjes
- 1 ei / vegan: weglaten
- 1 eetlepel(s) vissaus / veggie: extra sojasaus
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 1 tl kristalsuiker
- ¼ tl witte suiker
Instructies
- Zet een wok op een matig vuur en doe er de sojaolie in en deze 20 sec. verhitten.
- Doe de knoflook erin en fruit deze tot hij begint te geuren.
- Doe nu de kip erbij en roerbak tot deze verkleurd en voeg dan de spinazie toe en dan alles nog eens 30 sec. roerbakken.
- Voeg nu het ei, de vissaus, sojasaus en suiker toe. Roebak nog totdat het ei volledig gaar en droog is.
- Doe de gemarineerde rijstnoedels erbij en roerbak alles nog eens 1-2 minuten. Strooi de peper erover en draai het vuur uit.
- Serveer het gerecht heet. Breng alles verder op smaak met de 4 traditionele Thaise specerijen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot:
Als u gedroogde rijstnoedels gebruikt moet u deze voor gebruik 2 minuten weken in heet water.
Traditioneel wordt dit gerecht met grote dikke rijstnoedels gemaakt.
Maar geeft het problemen om deze te krijgen dan mag u ook dunnere rijstnoedels gebruiken.
Als u gedroogde rijstnoedels gebruikt moet u deze voor gebruik 2 minuten weken in heet water.
Traditioneel wordt dit gerecht met grote dikke rijstnoedels gemaakt.
Maar geeft het problemen om deze te krijgen dan mag u ook dunnere rijstnoedels gebruiken.