Pudding Kruimelvlaai

Pudding Kruimelvlaai

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg:

  • 250 gram bloem
  • 4 gram droge gist
  • 30 gram kristalsuiker
  • 2 gram zout
  • 40 gram boter gesmolten
  • 2 kleine eitjes
  • 50 gram melk handwarm

Banketbakkersroom:

  • 1 Liter melk
  • 250 gram Suiker
  • 100 gram Puddingpoeder
  • 2 eidooiers

Kruimeltjes:

  • 250 gram Bloem
  • 130 gram suiker
  • 130 gram Echte boter in blokjes

Instructies

  • Meng voor het deeg alle ingrediënten onder elkaar, behalve het zout.
  • Laat de machine een 5 tal minuutjes kneden en voeg dan het zout toe.
  • Laat de machine nog een 10 minuutjes kneden en leg dan het deeg in een andere kom en laat het een 3 kwartier rijzen.
  • Rol het de deeg uit tot een ronde lap die je bakblik volledig bekleed.
  • Druk de randen aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bak de bodem blind in een voorverwarmde oven op 200 * ongeveer 15 minuutjes.
  • Haal na het bakken de vlaai niet uit de vorm !
  • Maak ondertussen de banketbakkersroom door 750 ml melk met de suiker in een pan aan de kook te brengen.
  • De resterende 250 ml melk meng je met het puddingpoeder en de 2 eidooiers.
  • Roer goed door tot je een glad sausje hebt zonder klontjes.
  • Wanneer de melk kookt doe je eerst een beetje kokende melk bij je mengsel en roer je dit goed door.
  • Schenk dan alles over naar de pan en laat het onder voortdurend roeren verder binden tot je een dikke pudding hebt.
  • Schenk de pudding in de vlaaibodem en maak nu je kruimels.
  • Meng de bloem, de suiker en de boter in een kom.
  • Dit doe je door met je handen de boter zeer fijn te knijpen en ten mengen met de bloem en de suiker.
  • Dit doe je net zolang tot je echte dikke klontjes krijgt en je ziet en voelt dat de boter goed opgenomen is.
  • Neem nu de kruimels en verdeel ze over de vlaai.
  • Zet terug in de oven onder de gril of gebruik alleen de bovenwarmte indien dit mogelijk is en houd de kruimels in de gaten.
  • Ze mogen niet verbranden maar moeten goudgeel van kleur zijn.
  • Haal nu de vlaai uit de vorm en laat de vlaai afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak