Radijssalade met sinaasappel en abrikozen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 gewelde abrikozen zakje à 200 g
  • 1 bosje radijs ca. 175 g
  • 1 eetlepel(s) witte-wijnazijn
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 sinaasappels

Instructies

  • Abrikozen in reepjes snijden.
  • Radijsjes schoonmaken, wassen en droogdeppen met keukenpapier.
  • Radijsjes in dunne plakjes snijden.
  • In kom azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper door elkaar roeren.
  • Radijs erdoor scheppen en ca. 20 minuten laten intrekken.
  • Intussen in droge koekenpan pijnboompitten licht goudbruin roosteren.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Boven kom sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden.
  • Opgevangen sap door radijs roeren.
  • Radijs, abrikozen en sinaasappelpartjes door elkaar roeren
  • .Salade over vier bordjes verdelen.
  • In pannetje 1 eetlepel olie verhitten.
  • Plakjes knoflook snel licht goudbruin bakken.
  • Knoflook en pijnboompitten over salade verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Salade
Land van herkomst Wereldkeuken