Raita1

Raita 1

Yoghurt met komkommer
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 6 deciliter natuurlijke yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kruizemunt vers gehakte 'mint'

Instructies

  • Snijd de komkommer in de lengte in dunne reepjes.
  • Dit is de traditionele manier om komkommer te snijden.
  • Soms bevat een raita dobbelsteentjes of grote stukken komkommer, maar door dunne reepjes te gebruiken, kan de yoghurt beter met de komkommer worden gemengd.
  • Meng met een vork het zout en de helft van de paprikapoeder goed door de yoghurt.
  • Roer nu heel voorzichtig de reepjes komkommer erdoor.
  • Strooi er als garnering de rest van de paprikapoeder en de kruizemunt over.
  • Laat de raita voor het opdienen ongeveer 2 uur goed koelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: Een raita is een 'brandblusser' die veel mensen graag gebruiken als de maaltijd flink pittig is.
Een raita is yoghurt met de een of andere groente erin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Zuivel
Land van herkomst India