Rarakor med graslok

Rårakor med gräslök

aardappelkoekjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 aardappels
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 theelepel zout
  • 2 tot 4 eetlepels boter
  • 2 zonnebloemolie
  • verse peper

Instructies

  • Schil de aardappelen en rasp ze grof, het liefst in dunne flinters boven een grote mengkom.
  • Giet het vocht dat zich uit de rasp in de kom zal vormen niet af..
  • Werk vlug om te voorkomen dat de flinters verkleuren, meng er de bieslook, het zout en wat peper door.
  • Verwarm de boter en de olie in een grote braadpan op hoge hitte tot het schuim wegtrekt.
  • De pan moet zeer heet zijn, maar het vet mag niet roken.
  • Neem per koekje 2 eetlepels van de flinters en hou ze dun en plat door er met een pannenkoekmes op te drukken.
  • Bak 3 of 4 koekjes tegelijk die ongeveer een doorsnee hebben van 7 cm.
  • Bak de koekjes 2 tot 3 minuten lang op middelmatige hitte aan elke kant, of zolang tot ze krokant en goudgeel zijn.
  • Voeg indien nodig een beetje boter of olie toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Zweden