Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen en rasp ze grof, het liefst in dunne flinters boven een grote mengkom.
- Giet het vocht dat zich uit de rasp in de kom zal vormen niet af..
- Werk vlug om te voorkomen dat de flinters verkleuren, meng er de bieslook, het zout en wat peper door.
- Verwarm de boter en de olie in een grote braadpan op hoge hitte tot het schuim wegtrekt.
- De pan moet zeer heet zijn, maar het vet mag niet roken.
- Neem per koekje 2 eetlepels van de flinters en hou ze dun en plat door er met een pannenkoekmes op te drukken.
- Bak 3 of 4 koekjes tegelijk die ongeveer een doorsnee hebben van 7 cm.
- Bak de koekjes 2 tot 3 minuten lang op middelmatige hitte aan elke kant, of zolang tot ze krokant en goudgeel zijn.
- Voeg indien nodig een beetje boter of olie toe.