Appel-Rozijnen Muffins
Ingrediënten
- 225 g bloem gezeefd
- 1 zakje bakpoeder
- 100 g witte basterdsuiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- 50 g rozijnen
- 2 appels in heel kleine stukjes
- 1 ei
- 200 ml melk
- 1 eetlepel citroensap
- 75 g boter gesmolten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kom de gezeefde bloem met het bakpoeder, de suiker, het gemberpoeder en een snufje zout.
- Voeg de rozijnen en 3/4 van de stukjes appel toe aan het bloemmengsel en maak een kuiltje in het midden.
- Klop in een andere kom het ei los met een vork.
- Voeg de melk, citroensap en gesmolten boter toe aan het losgeklopte ei en meng goed.
- Giet het melkmengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.
- Stop met roeren zodra alle bloem is opgenomen.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en strooi de resterende stukjes appel erover.
- Plaats de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Moscato d'Asti, past goed bij deze zoete appel-rozijnen muffins. De verfrissende smaken van de wijn zullen het gebak mooi aanvullen.
Voedingswaarden
Calories: 235 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 18 g