Appel-Rozijnen Muffins

Porties: 12 Stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 225 g bloem gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 50 g rozijnen
  • 2 appels in heel kleine stukjes
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 g boter gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de gezeefde bloem met het bakpoeder, de suiker, het gemberpoeder en een snufje zout.
  • Voeg de rozijnen en 3/4 van de stukjes appel toe aan het bloemmengsel en maak een kuiltje in het midden.
  • Klop in een andere kom het ei los met een vork.
  • Voeg de melk, citroensap en gesmolten boter toe aan het losgeklopte ei en meng goed.
  • Giet het melkmengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.
  • Stop met roeren zodra alle bloem is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en strooi de resterende stukjes appel erover.
  • Plaats de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Moscato d'Asti, past goed bij deze zoete appel-rozijnen muffins. De verfrissende smaken van de wijn zullen het gebak mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 235 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Fruit / Zuidvruchten