Rendang vlees met tomaten, kokosrijst en spitskool

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 2 vleestomaten
  • 8 eetlepel(s) Conimex geraspte kokos
  • 400 g rundvlees reepjes
  • 1 bakje Conimex boemboe voor rendang vlees
  • 600 g spitskool gesneden

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Was en snij de tomaten in partjes.
  • Bak ondertussen de kokos lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 1 minuut.
  • Roer er de boemboe en 150 ml water door en laat het geheel 3 à 4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
  • Voeg er de laatste minuut de tomatenpartjes aan toe.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok.
  • Voeg de spitskool toe en wok deze 2 minuten.
  • Schep de kokos door de rijst en verdeel de rijst over 4 borden.
  • Schep het rendang vlees en de spitskool ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

lekker met pittige Conimex sambal badjak en ketjap manis op tafel als extra smaakmakers.

Variatietip:

gebruik in plaats van vleestomaten eens kerstomaaatjes en bestrooi het rendang vlees met fijngehakte peterselie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Oosters