Rijst en erwtjes met garam masala

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram basmatirijst
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 kleine ui in dunne halve ringen gesneden
  • ¾ theelepel zout
  • 1 theelepel garam masala
  • 4 eetlepels verse dille fijngeknipte
  • ½ liter kippenbouillon vers of van tablet
  • 150 verse doperwtjes of diepvries / beetgaar gekookt

Instructies

  • Was de rijst enkele malen en laat het uitlekken.
  • Giet er ruim water over en laat dit 30 minuten intrekken.
  • Laat de rijst dan goed uitlekken.
  • Verhit boven middelhoog vuur de olie in een kleine braadpan, voeg, als de olie heet is, de ui toe en fruit die al omscheppend goudbruin.
  • Voeg de rijst, het zout, de garam masala, en de dille toe en roerbak 1 minuut.
  • Giet er de bouillon bij en breng het geheel aan de kook.
  • Sluit de pan goed af, zet het vuur heel laag en laat het gerecht 20 minuten koken.
  • Voeg dan de uitgelekte doperwtjes toe, sluit de pan weer goed af en nog 5-7 minuten koken.
  • Roer alles voor het serveren nog eens zachtjes door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst India