Rode kool uit Zweden

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo rode kool
  • 4 eetlepel(s) boter
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 1 theelepel zout
  • 5 eetlepel(s) water
  • 5 eetlepel(s) azijn
  • 4 eetlepel(s) rode bessenjam
  • 1 geraspte appel

Instructies

  • Doe de boter, suiker, zout, het water en de azijn in een grote pan. 
  • Breng dit mengsel aan de kook. 
  • Als de boter en de suiker zijn gesmolten de kool erbij doen en het geheel goed door elkaar roeren.
  • Opnieuw aan de kook brengen en de pan half afgedekt laten smoren tot de kool goed gaar is.
  • Ongeveer 10 minuten voordat de kool gaar is de jam en de appel toevoegen. 
  • Daarna de pan geheel sluiten en de inhoud gaar laten smoren op een matige hitte. Als de kool dreigt droog te koken een beetje water toevoegen.
  • De kool is nog lekkerder als ze een nacht in de koelkast heeft gestaan en daarna de volgende dag in de oven wordt opgewarmd op 165 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Zweden
Feestdagen etc Kerst