Roerbakschotel met rundvlees en groene groenten

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bieflapjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram broccoliroosjes
  • 100 gram sperziebonen in stukjes
  • 2 lente-uitjes in ringen
  • 1 dl runderbouillon van tablet
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel sherry
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • zout peper
  • 150 gram snelkookrijst

Instructies

  • Snijd de bieflapjes in 1 cm dunne reepjes.
  • Verhit beide soorten olie en roerbak het vlees hierin 2 minuten.
  • Pers de knoflook erboven uit en 1 bak die minuut mee.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Roerbak de peultjes en de sperziebonen 5 minuten in de achtergebleven olie.
  • Voeg de bouillon, de broccoli en het wit van de lente-ui toe en bak ze omscheppend 5 minuten mee.
  • Roer de maïzena met de sherry los.
  • Voeg dit aan de groenten toe en laat licht binden.
  • Voeg de cashewnoten toe en warm alles goed door.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper en bestrooi het met het groen van de lente-ui.
  • Bereid intussen de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer die erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees / Vlees