Roerbakschotel van peultjes en tofu

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g tofu
  • 400 g peultjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gemberwortel 3 cm
  • 200 g oesterzwammen
  • 3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • ½ dl sojasaus

Instructies

  • Snijd de tofu in blokjes van 2 cm.
  • Haal de peultjes af.
  • Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
  • Snijd de peper zonder zaadjes in stukjes.
  • Rasp de geschilde gemberwortel.
  • Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd ze in reepjes.
  • Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan.
  • Bak hierin de tofublokjes rondom lichtbruin.
  • Schep ze uit de pan.
  • Voeg de rest van de olie toe, fruit hierin de knoflook, peper en gemberwortel 1 minuut.
  • Schep de oesterzwammen en peultjes en 1 eetlepel water erbij en roerbak 3 minuten.
  • Voeg de tofu en de sojasaus toe en verwarm al omscheppend 2 minuten.
  • De peultjes moeten beetgaar blijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch