Romige pompoensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepel(s) sherry
  • peterselie
  • peper
  • zout
  • 1 dl Sojacuisine natuurvoedingswinkel
  • amandelen

Instructies

  • Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees klein.
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Fruit de ui met de knoflook in de olie glazig, voeg de pompoen toe en laat dit een paar minuten zachtjes stoven.
  • Schenk er de bouillon en de sherry bij, voeg wat fijngeknipte peterselie en naar smaak peper en zout toe en laat de soep in 30 minuten zachtjes gaar koken.
  • Roer er de sojacuisine door, schep de soep in de borden en bestrooi die met wat geroosterd amandelschaafsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Herst