Roti met Masala kipdijfilet a la Sandra uit de slowcooker

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kipdijfilet ergste vet eraf gesneden en in stukken gesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 tenen knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 madame Jeanette heel laten! In kruiden bol
  • 2 stengels bleekselderij gesneden
  • 1 rode peper ontzaad en klein gesneden
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 tomaat in blokjes
  • 4 eetlepel(s) masala kerrie poeder
  • 2 eetlepel(s) komijnzaad niet gemalen
  • 2 kleine maggi blokjes verkruimeld
  • 2 blokjes kipbouillon verkruimeld
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 150 ml water
  • bloem
  • peper en zout uit de molen
  • scheutje olie
  • lees even verder het recept door want daar staan de ingrediënten die apart bereid moeten worden!!!!

Instructies

  • Bestrooi de kipdijfiletblokjes met peper, zout en bloem.
  • Fruit de ui en de peper in wat olie (in je uitneembare pan of in een andere pan) even kort aan, voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog even kort mee (dit om de tomatenpuree te ontzuren).
  • Voeg alle ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar, leg de kruidenbol met de Madame Jeanette ertussen.
  • Zet je slowcooker 3,5 uur op low (in de Crockpot is 2,5 tot 3 uur denk ik genoeg). (LET OP! Het laatste half uur, gaat de kruidenbol eruit en de voorgekookte! aardappelen, kousenband (of sperziebonen) en eieren erin!)

Notities / Tips / Wijnadvies

Apart kopen en bereiden:
4 roti koeken (gekocht)
400 gram kousenband (apart koken!) (op de foto’s zijn het deze keer helaas sperziebonen, er was geen kousenband i.v.m. corona)
1 kilo iets kruimige aardappelen (apart koken
4 eieren (5 minuten gekookt)
klein scheutje olie
Ondertussen dat de masala kip in de slowcooker zit:
**Kook de eieren 5 minuten en laat afkoelen.
Pel de gekookte eieren en prik rondom met een saté prikker wat gaatjes in de eieren.
Doe wat olie in een pan en roerbak op hoog vuur de gepelde eieren rondom tot de buitenkant een beetje knapperig en bruin wordt. Zet de eieren apart.
**Kook de aardappelen (in stukken) in een kipbouillonblokje ( ik denk ongeveer 15 minuutjes, dit verschilt per aardappelsoort! Kijk op de verpakking!). Zet de gekookte aardappelen apart.
Kook de kousenband 10 minuutjes. Zet apart. (Als er geen kousenband is maar sperziebonen, kook die dan 15 minuten voor)
Het laatste half uur haal je de kruidenbol eruit en doe je de aardappelen, kousenband (of sperziebonen) en eieren bij de kip, laat nog een half uurtje staan met deksel op de pan.
De roti plaat kun je met magnetronfolie op een bord in 2 minuutjes opwarmen in de magnetron.
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip
Land van herkomst Suriname