Roti Wraps met Katjang Pedis saus

Roti Wraps met Katjang Pedis saus

Toch wel één van mijn favoriete gerechten is Roti. Zalig met kouseband, masala, drumsticks en aardappel. En natuurlijk zelf gemaakte Roti vellen. Maar...daar heb je gewoon niet altijd tijd voor. Hier een snelle variant op de overheerlijke Surinaamse Roti in combinatie met een eigen recept van Katjang Pedis saus. Lekkere pittige pindasaus.
Porties: 4 wraps
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Roti kant en klaar van Swiet Moffoof ander merk, maar deze zijn gewoon lekker
  • 2 Kipfilets
  • 1 Blikje Haricots Verts
  • 1 Ui
  • 3 Teentjes knoflook
  • 2 CM Gember
  • 1 volle TL Kerrie Masala Kerrie Masala kruiden
  • Scheutje arachideolie
  • 1 bakje Katjang Pedis of zakje
  • 150 ml Kokosmelk
  • 2 eetlepel(s) Pindakaas
  • tl Surinaamse Sambal (afhankelijk van hoe scherp je het wilt hebben)

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes over de lengte van het filetje en kruid deze met de masala
  • Snipper de Ui fijn
  • Hak de knoflook fijn
  • Rasp de gember
  • Maal 50 gram (een flinke handvol) Katjang Pedis middelgrof in een vijzel.
  • Verwarm de olie in een wok, fruit de ui en gember aan. Voeg de knoflook toe. Voeg de kipfilet toe en braad het aan.
  • Voeg de haricots verts toe en zet het vuur wat lager.
  • In een steelpannetje de Katjang Pedis even licht roosteren, voeg een flinke scheut kokosmelk toe (niet alles) en de pindakaas en sambal.
  • Roer alles goed door.
  • Voeg eventueel nog kokosmelk toe tot je een heerlijke dikke romige saus hebt.
  • Speel wat met sambal tot je de juiste scherpte hebt, beetje bij beetje toevoegen dus.
  • Voeg nog een klein handje hele katjang Pedis toe.
  • In een droge grote, hete koekenpan de Rotivellen verwarmen, goudbruin, omdraaien, op laten zwellen en op een bord leggen.

De wraps samenstellen:

  • Smeer een royale hoeveelheid Katjang Pedis in het midden van de Roti in een baan van zo'n 5 CM.
  • Verdeel daarover je vlees en groente mengsel.
  • Klap het onderste randje van de Roti (de onderkant van je wrap) een stukje om over het vlees, daarna vouw je 1 zijkant naar het midden over je vlees.
  • Duw je vlees een beetje naar binnen, vouw de andere helft naar het midden.
  • Zo heb je een handzame wrap waar er niets aan de onderkant uit kan vallen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Wraps
Land van herkomst Suriname