Rötkål
rode kool
Ingrediënten
- 1 rode kool
- 4 eetlepel(s) boter
- 1 eetlepel(s) suiker
- 1 theelepel zout
- 5 eetlepel(s) water
- 5 eetlepel(s) azijn
- 4 eetlepel(s) rode bessenjam
- 1 geraspte appels
Instructies
- Doe de boter, suiker, zout, het water en de azijn in een grote pan.
- Breng dit mengsel aan de kook.
- Als de boter en de suiker zijn gesmolten de kool erbij doen en het geheel goed door elkaar roeren.
- Opnieuw aan de kook brengen en de pan half afgedekt laten smoren tot de kool goed gaar is.
- Ongeveer 10 minuten voordat de kool gaar is de jam en de appel toevoegen.
- Daarna de pan geheel sluiten en de inhoud gaar laten smoren op een matige hitte.
- Als de kool dreigt droog te koken een beetje water toevoegen.
Notities / Tips / Wijnadvies
De kool is een vast onderdeel van het Kerstdiner.
De kool is nog lekkerder als ze een nacht in de koelkast heeft gestaan en daarna de volgende dag in de oven wordt opgewarmd op 165 graden.