Boven een grote kom de bloem zeven.
Speculaas kruiden, nootmuskaat, kaneel, paneermeel, niervet in blokjes gesneden, basterdsuiker, rozijnen, krenten, sukade, oranjesnippers, amandelen, worteltjes geraspt en geraspte appel erdoor roeren.
In een kom het ei met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en het bier losklppen en met de andere ingredienten mengen.
De schaal afdekken en 12 uur op een koele plaats laten staan.
De massa in een schuin toelopende, licht ingevette schaal met een inhoud van 1 l. scheppen.
De schaal met een ruim genomen stuk ingevet aluminiumfolie afdekken.
Folie over de rand vouwen en stevig vastbinden.
De schaal in een ruime pan plaatsen met zoveel kokend water dat het tot ruim driekwart van de schaal komt.
De pudding 3 uur laten stomen.
Zo nu en dan wat kokend water toevoegen om het water op peil te houden.
Nog mooier is het, als u de beschikking heeft over een speciale bakvorm met afsluitbaar deksel.
De pudding laten afkoelen.
Daarna verpakken in bakpapier en een extra laag aluminiumfolie.
Drie maanden op een koele, donkere plaats bewaren..
Bereiden Voor u de pudding kunt opdienen, kunt u hem gedurende 45 min. verwarmen door stomen, op dezelfde manier als bij de voorbereiding.
De pudding op een ronde schaal keren.
De rum erover schenken en aansteken.
Vlammend serveren.
Nog lekkerder wordt het als u de pudding bedekt met een laag dik vloeibaar opgeklopt slagroom.