Rozijnentrio

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g rozijnen
  • 100 g pannenkoekenmix
  • dl halfvolle melk
  • 1 ei M
  • 1 appel Elstar
  • paar druppels vloeibare boter
  • poedersuiker
  • stroop

Instructies

  • Doe de rozijnen in een kleine kom met warm water en laat ze zo 5 minuten staan.
  • Roer de pannenkoekenmix en de helft van de melk met een garde tot het een glad beslag is.
  • Breek het ei boven een apart schaaltje.
  • Zorg dat er geen stukjes eierschaal bij zitten.
  • Terwijl je blijft roeren, doe je het ei en de rest van de melk bij het beslag.
  • Roer weer tot het een glad beslag is.
  • Giet nu de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek.
  • Was en schil de appel en rasp deze boven het beslag.
  • Roer de rozijnen en de appel door het beslag.
  • Laat in een koekenpan een paar druppels vloeibare boter heet worden.
  • Schep met een juslepel 3 kleine pannenkoekjes in de koekenpan en bak ze ongeveer 30 seconden aan beide kanten.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en dek ze af met een deksel.
  • Zo blijven ze lekker warm.
  • Bak op dezelfde manier ook de andere pannenkoekjes.
  • Verdeel de pannenkoekjes over vier borden.
  • Strooi poedersuiker over de pannenkoekjes of schenk er stroop over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Nederland