Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 50 g rozijnen
- 100 g pannenkoekenmix
- 1½ dl halfvolle melk
- 1 ei M
- 1 appel Elstar
- paar druppels vloeibare boter
- poedersuiker
- stroop
Instructies
- Doe de rozijnen in een kleine kom met warm water en laat ze zo 5 minuten staan.
- Roer de pannenkoekenmix en de helft van de melk met een garde tot het een glad beslag is.
- Breek het ei boven een apart schaaltje.
- Zorg dat er geen stukjes eierschaal bij zitten.
- Terwijl je blijft roeren, doe je het ei en de rest van de melk bij het beslag.
- Roer weer tot het een glad beslag is.
- Giet nu de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek.
- Was en schil de appel en rasp deze boven het beslag.
- Roer de rozijnen en de appel door het beslag.
- Laat in een koekenpan een paar druppels vloeibare boter heet worden.
- Schep met een juslepel 3 kleine pannenkoekjes in de koekenpan en bak ze ongeveer 30 seconden aan beide kanten.
- Leg de pannenkoekjes op een bord en dek ze af met een deksel.
- Zo blijven ze lekker warm.
- Bak op dezelfde manier ook de andere pannenkoekjes.
- Verdeel de pannenkoekjes over vier borden.
- Strooi poedersuiker over de pannenkoekjes of schenk er stroop over.