Snijd de stronk kegelvormig uit de kool.
Maak de bladeren los, maar houd het hart van de kool heel.
Snijd het dikste deel van de hoofdnerf uit de bladeren.
Breng in een grote pan ruim water aan de kook en blancheer de koolbladeren daarin.
Schep de bladeren, die nu buigzaam zijn, uit het water en spoel ze direct onder koud water af.
Kook het koolhart 5 minuten in hetzelfde water.
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde ovenschaal met boter in.
Maak het gehakt met de rest van de ingrediënten aan.
Leg 2 vellen aluminiumfolie kruiselings op elkaar, leg daar in het midden 1 koolblad op en leg de helft van de koolbladeren er in een krans (doorsnede 30 cm) en elkaar overlappend omheen.
Verdeel ruim de helft van het gehakt hierover, houd de randen 3 cm vrij.
Houd 2 koolbladeren apart en leg de rest van de koolbladeren op de hierboven beschreven wijze op het gehakt.
Bedek deze bladeren met de rest van het gehakt en zet het koolhart in het midden.
Vouw de koolbladeren omhoog, zodat de kool zijn oorspronkelijke vorm krijgt en dek de bovenkant met de 2 resterende koolbladeren af.
Vouw de uiteinden van het folie om de kool en zet het pakket in de ovenschaal.
Zet de schaal in de oven en laat het gerecht in ± 1 uur gaar worden.
Snijd de gevulde kool in vieren en serveer met aardappelpuree.
Variaties: Meng het gehakt met stukjes paprika, ui, of champignons, waaruit u eerst het vocht heeft gebakken.