Russische gevulde kool

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groene kool
  • 500 gram half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • zout versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels paneermeel
  • ½ theelepel nootmuskaat

Instructies

  • Snijd de stronk kegelvormig uit de kool.
  • Maak de bladeren los, maar houd het hart van de kool heel.
  • Snijd het dikste deel van de hoofdnerf uit de bladeren.
  • Breng in een grote pan ruim water aan de kook en blancheer de koolbladeren daarin.
  • Schep de bladeren, die nu buigzaam zijn, uit het water en spoel ze direct onder koud water af.
  • Kook het koolhart 5 minuten in hetzelfde water.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ronde ovenschaal met boter in.
  • Maak het gehakt met de rest van de ingrediënten aan.
  • Leg 2 vellen aluminiumfolie kruiselings op elkaar, leg daar in het midden 1 koolblad op en leg de helft van de koolbladeren er in een krans (doorsnede 30 cm) en elkaar overlappend omheen.
  • Verdeel ruim de helft van het gehakt hierover, houd de randen 3 cm vrij.
  • Houd 2 koolbladeren apart en leg de rest van de koolbladeren op de hierboven beschreven wijze op het gehakt.
  • Bedek deze bladeren met de rest van het gehakt en zet het koolhart in het midden.
  • Vouw de koolbladeren omhoog, zodat de kool zijn oorspronkelijke vorm krijgt en dek de bovenkant met de 2 resterende koolbladeren af.
  • Vouw de uiteinden van het folie om de kool en zet het pakket in de ovenschaal.
  • Zet de schaal in de oven en laat het gerecht in ± 1 uur gaar worden.
  • Snijd de gevulde kool in vieren en serveer met aardappelpuree.
  • Variaties: Meng het gehakt met stukjes paprika, ui, of champignons, waaruit u eerst het vocht heeft gebakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Rusland