Russische koolpakketjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram rijst
  • zout peper
  • 1 spitskool of savooiekool
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 theelepels gedroogde marjolein
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 losgeklopt ei
  • verse bieslook
  • ½ liter vleesbouillon tablet
  • 800 gram stukjes gepelde tomaat blik
  • 2 ½ dl losgeroerde zure room

Instructies

  • Kook de rijst met zout gaar.
  • Laat de koolbladeren in ruim kokend water in ± 5 minuten zacht worden.
  • Verwijder de bladnerven.
  • Bak het gehakt rul in een droge pan.
  • Voeg de ui toe en bak die glazig.
  • Doe er van het vuur af de rijst, 2 theelepels marjolein, het karwijzaad de ei, zout en peper bij.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verdeel de vulling over de bladeren en vouw ze tot pakketjes (bind ze eventueel dicht met bieslook).
  • Leg de pakketjes in een ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de bouillon en giet die erover.
  • Stoof de pakketjes ± 30 minuten in de oven.
  • Verwarm de tomaat met zout, peper en 1 eetlepel marjolein.
  • Serveer de tomatensaus en de zure room erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Rusland