Saag panir

kaasballetjes in spinaziesaus
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram panir
  • 500 gram spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm versgeraspte gemberwortel
  • 2 fijngehakte groene chilipepers
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 eetlepel(s) ghee of olie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 3 eetlepel(s) yoghurt
  • 2 ½ dl water
  • 1 ½ dl slagroom

Instructies

  • Snijd de kaasmassa in blokjes van 4 x 4 cm.
  • Laat de spinazie (bij voorkeur in een stoompan) slinken, knijp het vocht eruit en hak de groente fijn.
  • Meng de knoflook, de gember, de pepers en de ui in een keukenmachine tot een gladde pasta.
  • Verhit de ghee in een wok, voeg de kruidenpasta toe en verwarm deze op matig vuur 5 minuten tot de ghee zich afscheidt.
  • Voeg het zout, de komijn, de nootmuskaat, het water en de yoghurt toe en laat het mengsel 5 minuten sudderen.
  • Ga er even met de staafmixer door om een gladde saus te krijgen, voeg de slagroom en de kaasblokjes toe en warm alles goed door.
  • Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch