Saag roti

Kikkererwtenbrood met spinazie
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kikkererwtenmeel besan
  • 2 theelepels zwarte peper versgemalen
  • theelepel zout
  • 4 eetlepels gehakte koriander vers
  • 3 dl melk
  • 4 verse groene chilipepers ontpit en in ringetjes van 5 mm
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 72 verse jonge spinaziebladen zonder middennerf
  • 50 gram ghee
  • gesmolten boter om te serveren

Instructies

  • Zeef in een kom het meel met peper en zout; wrijf klontjes fijn met de rug van een lepel.
  • Roer de gehakte koriander erdoor en voeg geleidelijk de melk toe tot het een stevig deeg is.
  • Kneed het minstens 10 minuten en laat dan 4 uur rusten op een koele plaats.
  • Kneed het deeg weer en meng tegelijk de chilipepers en karwij erdoor.
  • Vorm het deeg in 6 ballen en rol ze uit tot cirkels van 1 cm dik.
  • Leg op elke cirkel 2 spinaziebladen en vouw hem dan dubbel.
  • Vorm tot een bal en rol weer uit tot een cirkel van 1 cm dik.
  • Herhaal met de rest van het deeg en de spinazie.
  • Smelt de ghee in een diepe koekenpan met dikke bodem en bak de broodjes aan beide kanten mooi bruin.
  • Snijd ze in punten en serveer ze dampend heet, besmeerd met gesmolten boter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot:
Een Westers recept dat misschien in de buurt komt van deze Roti, zou een stuk pizza kunnen zijn.
Dit Oosterse recept is in alle opzichten even lekker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst India