Sadah Pilau

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 60 gram geklaarde boter
  • 1 ui
  • ½ theelepel zout
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 60 gram rozijnen
  • 120 gram erwten

Instructies

  • Snijd de ui in ringen en bruin die in de boter.
  • Haal ze er dan uit, maar laat de boter in de pan.
  • Houd de uien warm.
  • Warm de boter terug op en voeg de gewassen rijst toe.
  • Roer 8 minuten tot de rijst doorschijnend is.
  • Bevochtig met water en roer.
  • Breng aan de kook, voeg zout toe en vervolgens de amandelen, rozijnen en erwten.
  • Kook op een klein pitje gaar.
  • Voeg zo nodig water toe.
  • Besprenkel met de gebakken uien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst India