Sajoer asem kool dan ebbi

gekruiden kool met gedroogde garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kool gesneden
  • 2 eetlepel(s) ebbi
  • 1 bouillonblokje
  • ½ liter water

Kruiden:

  • 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 2 tenen knoflook gesnipperde
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 4 gepofte kemiries
  • 2 eetlepel(s) asemwater
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel javaanse suiker
  • 1 salamblaadje
  • zout

Instructies

  • Week de ebbi ca. 1 uur.
  • Wrijf de kruiden met de ebbi en kemiries samen fijn.
  • Breng het water met het bouillonblokje en asemwater, salam en gewreven kruiden en ebbi aan de kook en laat alles ca. 10 min. trekken.
  • Voeg er dan de kool aan toe en kook de sajoer zachtjes door tot de kool zacht begint te worden.

Magnetron

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Week de ebbi.
  • Doe het water met bouillonblok en asem water, salam en kruidenmengsel met de ebbi in een magnetronschaal van 2 liter inhoud en breng alles afgedekt in 3 à 4 min. op 100% aan de kook.
  • Doe de kool erbij en verwarm alles 2 à 3 min.op 50%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch